Livet är INTE en dokusåpa...

Kunde inte sova och kände att jag behövde skriva av mig lite.

När jag var liten kollade jag rätt mycket på dokusåpor, kanske lite för mycket. Speciellt Skilda världar och Vita lögner, framför allt vita lögner faktiskt. Vet inte vad det var som var så bra men efter jag såg det så har jag iaf alltid velat leva som i en dokusåpa.
Mina barbiedockor var de första som fick känna på "livet som en dokusåpa", dom svek varandra och gick bakom ryggen på sina vänner och var otrogna. Kan nästan skratta när jag tänker på att jag bara var ett barn och ändå lekte sånt...det är ju sjuk?? Sorgligt.

Sedan var det jag själv som försökte vända världen till att bli en dokusåpa och jag vet inte vad jag höll på med? Dramaqueen!! Ville väl ha lite spänning i livet och ville att saker skulle hända men gjorde det på fel sätt. Redan i mellanstadiet så svek jag mina vänner, iaf när det gällde pojkar. Det var ju inte så allvarligt då på den tiden och glömt nu men ju äldre man blir ju värre blir skadorna och såren blir djupare. Jag skäms! Förlåt till de som tar åt sig!

Alla i dokusåporna är själviska och tänker bara på sig själva och vad som är bäst för dom, det är därför dom sviker sina vänner och är otrogna. Dom söker spänning i tillvaron och vill vara lite galna men är dom någonsin lyckliga?
Dom verkar inte lyckliga iaf. Nu är dom ju bara skådespelare som läser ett manus men om det vore riktiga livet, om en människa skulle välja att leva "livet som en dokusåpa" så skulle den människan nog bli väldigt ensam i slutändan. Olycklig och ensam, full av skam.


Det finns så många val här i livet. Man måste välja utbildning så att det blir rätt val, man måste välja rätt vänner, välja rätt dagis till sina barn, välja vart man ska bo, välja hårfär, välja stil....osv. Man får inte välja fel utan göra rätt från början. Det finns bara ett liv. Välj rätt!! Samhället ställer sina krav.
Men om man inte vet? Om man kanske är lite velig som person bara? Är man ändå en person som vill leva "livet som en dokusåpa" eller är man bara lite velig?
Jag är glad att jag tillslut insåg att Livet inte är en dokusåpa!, innan det var alldeles försent. Visst jag hann göra många misstag innan jag vaknade upp ur bubblan av dokusåpa men jag ångrar fortfarande ingenting i mitt liv. Allt jag har varit med om och gjort i mitt liv har skapat den jag är idag och jag är nog rätt nöjd med mig själv ändå. Skulle inte vilja vara någon annan! =)

Förr har jag tagit folk omkring mig för givet, trott att man kan svika någon och sedan vara vänner igen som om inget hade hänt, och dessutom så har jag alltid kunnat umgåtts med vem som helst. Har haft väldigt lätt att vara med människor och tycker om alla, ser alla positiva sidor främst för att alla är bra på sitt sätt.
Vad hände med det? Vart vände det? När blev jag kräsen?? När började jag se allt negativt främst?

Just nu vill jag knappt träffa folk längre...är så rädd att jag ska bli irriterade på dom för det finns alltid något jag stör mig på. Hos ALLA.
Jag kan lova er att det finns inte någon av dom som jag känner som jag inte har stört mig på och så har det aldrig varit förr. Jag vill inte vara lättirriterad. =(

Det kommer sluta med att jag är en lättirriterad sur jävla bitch som är bitter på livet och snackar skit om alla omkring mig. Jag vill inte det =(
Det måste hända något drastiskt, ett under? Det måste ske en förändring och det är nu!
Men vad ska jag göra? Vad kan jag göra?

Fått ur mig de mesta av mina tankar nu iaf. Hoppas det går bättre att sova nu när jag har rensat hjärnan lite!

GOD NATT!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Kusin Mimmie

Kommentar nr...

1. Vilken oanad talang du har i skrift! Är riktigt imponerad :) mer såna här djupa tack :)

2. Är oxå väldigt glad att du är som du är, behöver inte ändra någonting! You are lovely!

3. Du är inte kräsen för att du lägger märke till folks fel, du är bara medveten om vad du har med för typ av person med att göra! (lite konstigt uttryck, men du fattar). MEN, ingen är perfekt. Inte ens du ;) Man måste ju kunna acceptera en person fel för att kunna tycka om hela den personen. Jag har alltid tyckte om uttrycket; Om du anpassar dig efter andra, tillåter du inte andra älska dig för den du är.

Så personligen ger jag stoora poäng för den som kan stå för sina "brister", om dem inte går ut över andra förstås. Du förstår vad jag menar :)

4. Jag kmr nog inte kma på tisd om du tänker irritera dig på mig hahaha :P äh, who am I kidding? I'm fucking perfect haha ;)Love love!

Postat av: Yohanna

Intressant inlägg. Finns nog något hos alla jag umgås med också som jag stör mig på, ingen är ju perfekt. Men det goda väger alltid upp det dåliga, och skulle det inte vara så är det nog ingen person som jag ska umgås med helt enkelt.

Man får väl helt enkelt gilla folk som dom är, sålänge de inte gör något som direkt sårar en för då tycker jag man ska säga ifrån innan det sabbar för mycket!Vet inte om detta gjorde dig klokare, men ville bara skriva några rader om vad jag tycker. Kanske får ha lite snack-kvällar på Lillboda nästa vecka så ska jag försöka hålla mig vaken :)Kram

Postat av: Linda

Kusin Mimmie: Saknar dig och din visdom! <3 Du får ta och komma hit snart så kan jag berätta mer om vad som tynger mig, än det som står! haha älskar ditt självförtroende, kan jag få lite? ;DYohanna: Det är nog sant... bara det att jag aldrig har känt såhär förut med människor. Känns som att jag inte kan vistats kring folk längre utan att bli irriterad på nåt och det är fel. Det vet jag! =(

Jaa om du orkar hålla dig vaken nästa gång så får du vara med mig och isabelle i det obligatoriska lillboda-deep talk ;D

Postat av: Kusin Mimmie

Om du behöver prata vännen så är jag inte mer än ett samtal bort :) Ska jag höra med mamma om hon kanske vill haka på mig på tisd? Eller ska vi ha lite cozy time tsms ;) haha puss puss hjärtat!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback