Valborg!

Igår var det full rulle här. Jag hann inte ens vårstäda här hemma som jag hade tänkt.
Först var Mickis och Liam här ett tag och vi satt och snacka och åt, sen kom min mamma och lillebror förbi och då gick mickis och liam efter ett tag.
Vi satt ute på våran fina balkong och fikade i solen. Sen kom Yohanna, Elviras faster, förbi och fikade med oss. Hon skulle egentligen bara komma o kolla på andreas gammla bil som hon ville köpa. Sen gick vi allihopa på en liten promenad och kollade runt efter en lokal att vara i på fikat efter dopet (som alla kan få plats i). Sen gick mamma och Eric och då kom Elviras farmor förbi. Sen kom andreas hem från jobbet och så lagade vi mat till oss och våra gäster och åt. Efter det så satt vi i soffan och fikade och hade trevligt. Sen kom Elviras farfar förbi och hälsade på och klockan rann iväg och blev jätte sent så det slutade med att Yohanna som bara skulle komma förbi för att kolla på bilen stannade kvar och sov i våran gästsäng =) (skönt att den kom till användning för en gång skull). Jag tyckte det var trevligt. Tycker om när det är folk här!

Idag är det valborg och det ska firas i Viksjö hos Andreas kompis. Vi ska typ grilla och spela kubb tror jag. Sen får jag hoppas att vi går och kollar på en släckt brasa, som traditionen lyder. =P Det blir nog trevligt får vi hoppas.

Nu ska jag iväg till jakan och träffa Mickis, Liam och Malin. Får se vad vi hittar på.
Jag berättar mer i morgon, det lär bli sent ikväll :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkarbesök på bvc

Jag sitter just nu i soffan (som vanligt när jag skriver) och Elvira ligger nedanför mig på mage. Vi kom precis hem från en rask promenad om man kan kalla det så. Jag och Elvira tog en ganska stor omväg hem från bvc för att jag skulle få lite motion =)

Idag var det alltså dags för ett läkarbesök på bvc och läkaren som undersökte henne sa att allt såg så fint ut.
Elvira, som är 9 veckor idag, väger nu 5760 g och är 58 cm lång.
Hon växer som hon ska och går upp i vikt bra, och allt var jätte bra förutom en sak...hon måste tydligen träna mer. Haha min lilla dotter är en klenis =P Därför ligger hon just nu på mage, för att träna nacken. Vet dock inte om träningen är så effektiv om man sover, vilket hon gör. xD Latmask!

Snart kommer Mikaela och Liam förbi, måste äta lunch innan. Hej svej!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fika i stan.

Idag har jag och Elvira varit i stan och fikat med Liza. Det var jätte kul att träffa henne igen för det var så otroligt längesen vi sågs, så det var verkligen på tiden! Vi fick till och med en varsin present av henne, gullig som hon är =) Jag fick ett läppbalsam och Elvira en jätte söt klänning. Tack igen sötnos <3

Efter våran mysiga pratstund så var det dags för Liza att åka o jobba igen. Men jag och Elvira stannade kvar i stan för att hitta en klänning till mig att ha på skivan.
Jag kände mig lite stresad för jag visste att när som helst så kommer Elvira bli hungrig och då måste jag vara redo med tutten :P
Jag provade några kläder bara utanpå det jag hade för att Elvira började vakna till och då bestämde jag mig bara för en klänning. Orkade inte leta utan tog första bästa, betalade och drog ut ur affären. Men så kom jag på att jag borde ha satt mig i provrummet o ammat istället för att fly...vart skulle jag ta vägen? Jag skulle ju aldrig hinna hem innan hon hade skrikit ihjäl sig av hunger.
I ren panik så skyndade jag mig in på Lindex (första affären jag såg med provrum) åkte ner för rulltrappan, slet åt mig ett klädesplagg i min stolek (för att det inte skulle verka konstigt) och sen sprang jag in i ett provrum och satta mig o amma.
När hon hade ätit klart så provade jag tröjan ändå och bestämde mig för att köpa den. =)
När hon ändå var mätt och belåten så svängde jag in på jc och köpte tre par kalsonger åt Andreas när jag ändå var i farten.

Tåget som jag sedan satte mig på åkte bara till Jakan. Jag var super kissnödig, Elvira hade full blöja och det var snart dags för att amma igen...så jag ringde pappa som bor i jakan och frågade om jag fick komma förbi. Så jag åkte dit och tillfredställde alla behov och tog en fika med pappa och hans tjej. Mitt i allt fikande så spydde Elvira den värsta spyan jag sett henne göra. Det verkligen sprutade över hela henne, mina byxor och ner på golvet. Jag blev helt chockad och visste knappt vad jag skulle göra och där satt hon helt oberörd =P haha min lilla älskling <3

Jag ringde Andreas och bad han att hämta oss efter jobbet, eftersom jag inte hade någon lust att åka tåg i all spya.
När vi kom hem så lagade vi mat, fixade lite små plock och sen fick jag äntligen träna! Åååh så härligt det känns efteråt =D Så nu sitter jag här nyduschad och känner mig riktigt fräsch! ;)

Nää nu, gott folk, ska jag sova. Jag och Elvira ska nämligen upp hyffsat tidigt i morgon och gå till bvc på ett läkarbesök. Ska bli spännande att se hur lång hon är och hur mycket hon väger!
(Ps. Ursäkta boken)

Nattinatti!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig morgon

Idag gick jag upp jätte tidigt...för att vara mig.
Mamma ringde vid 7-tiden nån gång och jag blev så rädd att jag flög upp och blev helt klarvaken. Efter det så bestämde jag mig för att gå upp då, när jag ändå var vaken. Sen har jag tagit det jätte lugnt hela morgonen och myst med min dotter =)
Nu ska jag byta blöja på Elvira, amma henne, klä på oss kläder och promenera till tåget för idag ska vi in till stan och träffa Liza. Supertrevligt!
Kanske att jag hittar mig något fint att ha på skivan oxå?
Vi får se ikväll hur det gick!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shoppingdag!

Just nu sitter jag i soffan och ammar. Andreas kom hem för ett tag sen och jag har precis visat upp allt som jag har köpt i Jakan idag.
Jag köpte två bodys till Elvira och till mig köpte jag två tröjor, två linnen, två leggins, ett 3-pack strumpor, en ögonfrans uppböjare, ett par gråa tygskor och en plånbok.

Jag hade verkligen en jätte trevlig shoppingstund med Elvira, Mickis och Liam. Vi gick runt i Jakan ganska länge men trots det så hittade jag inte det som jag behövde mest....en klänning till våran studentskiva. Funderar på att åka till Kista och kolla på New Yorker. Får se när jag har tid för det?

Efter shoppingen så åkte vi allihopa hem till oss och åt lunch o fikade. Vi hade det väldigt mysigt och jag hoppas att vi gör om detta snart igen. Är så glad att jag har Mickis och Liam <3

Nu ska jag gå och käka sen blire hänga tvätt, diska och eventuellt träna. Hoppas!! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Opassande kuddar...

Det hände inget särskilt igår på min oplanerade dag. Jag tog det bara lugnt, fixade lite här hemma, gick en promenad i det fina vädret, gick o handlade på lidel och så agerade jag hemmafru såklart. =P

Jag måste bara berätta att kuddarna som vi köpte till balkonen som skulle bli såå mysigt är helt opassande. Jag tänkte inte på det i affären men soffgruppens dynor är typ beiga och kuddarna är vita i grunden. =( Det ser inte så bra ut men får funka ändå! Jag tänker inte gå och köpa nya kuddar iaf...folk får stå ut. :P Jag kan eventuellt lägga ut en bild senare så kan ni få se hur det ser ut.

Nu ska jag diska, byta blöja på Elvira, sätta på en tvättmaskin, borsta tänderna och sen ska jag, Elvira, Mickis och Liam åka till Jakan och förhoppningsvis kommer jag hem med massa påsar! =D

Jag kan berätta mer ikväll!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En dag utan planering!

Idag planerar jag att inte planera nåt alls! Jag ska bara ta dagen som den kommer och just nu så vill jag bara gå ut i det fina vädret.
Jag har massa disk som står och väntar på mig och skulle egentligen behöva byta våra ner mjölkade lakan och tvätta dom men det tar jag bara om jag har lust.
Jag har nu officiellt gjort denna dag till min och Elviras mysdag där vi får göra precis vad vi känner för. =P
Ikväll eller imorgon så kan jag berätta vad jag har gjort under dagen men nu ska jag spendera min tid med min dotter...Man vet aldrig vart vi hamnar?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Deppdag =(

Usch! Den här dagen blev inte så jätte lyckad.
Har kännt mig rätt så nere idag och det är ju konstigt med tanke på det fina vädret och så.
Efter att Elviras morfar/ min pappa åkt här ifrån så skulle jag träna och sen hoppa in i duschen men jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen för helt plötsligt vart det bråttom. Jag hatar att känna mig stressad för då blir jag på dåligt humör och irriterad och som vanligt går det ut över stackars Andreas =( Jag vet..jag är hemsk! Men det är inte meningen och jag vill inte vara sånn.
Mitt i all stress kom mamma och Eric förbi och gjorde saken ännu värre. Dom skulle bara lämna massa saker men det blev mer än så. Kände mig stressad men ville inte vara för otrevlig när dom var snälla o lämnade saker så jag blev tjurig mot andreas istället. När dom hade åkt så började vi små tjaffsa för att jag var så grinig och det kändes som att inget kunde göra mig glad.
Vi åkte till barkaby handelsplats och snabbshoppade. Vi köpte en tvål till badrummet, kuddar, en pläd och ljus till balkongen, en matta till vardagsrummet och bakformar. Hade egentligen behövt köpa kläder och skor till mig själv men det hann vi inte med.
Vi hann inte äta lunch hemma så vi blev ju såklart vrålhungriga och jag fungerar inte då. Jag kände mig inte så sugen på en familjemiddag just då för jag orkade inte vara trevlig mot folk.
När vi väl var där och fick i oss den supergoda maten som det bjöds på, så kändes det bra igen. Det var lika trevligt som vanligt och jag var glad att vi åkte dit.
Vi stannade inte så länge som vi brukar för att jag var trött och ville hem och packa upp sakerna.
Ska gå och lägga mig tidigt ikväll och hoppas på en bättre dag i morgon =)

Nu ska min dotter få krama och trösta mig i sängen..god natt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Elvira 2 månader

Gårdagen blev nästan som jag hade planerat, förutom att myskvällen med min familj istället blev en filmkväll med massa människor.

När jag och Elvira kom hem från en trevlig konfirmationsmottagning så satt Robert, Andreas, Robert och johanna i soffan och kolla på ishockeyn. Efter det så drog grabbarna iväg och kollade på en bil åt Andreas, som han även köpte, medans jag, Johanna och Elvira tog en promenad. Vi gick till konsum för att hyra film och stötte på Niklas som jobbade, så vi bjöd hem honom till oss. Det tog sån tid för grabbarna med bilen så vi började titta på filmen i förväg, sen kom joel förbi oxå. Efter typ halva filmen så kom grabbarna tillbaka med den nyköpta bilen. Men jag kan försäkra dom om att dom inte missade nåt för den filmen var helt skum!  Den hette "The box"...se inte den!

Idag fyller Elvira 2 månader. Tänk att tiden går så fort fast ändå inte. =P Känns som att hon alltid har funnits och samtidigt så ovärkligt att hon är vår dotter. Jag är iaf otroligt glad att hon finns, våran lilla solstråle <3
Blev så stolt över henne igår när hon var så duktig i kyrkan. Skrek ingenting och ändå var hon vaken hela tiden.

Idag ska vi åka och shoppa vid barkaby handelsplats, sen blir det familjemiddag i viksjö och kanske fira Elvira lite. Mysigt!

Nu kom Elviras morfar, ska gå och umgås med honom och även kolla på den nya bilen. =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag och fint väder...

...kan dagen börja mycket bättre?
Blev rätt så sent igår, därför blev det att man sov så länge idag. Känns ju jätte synd att sova bort en sån här fin dag! Jag vill bara ut och gå just nu känner jag.

Dagens planering:

Äta frukost.
Diska.
Ta en promenad och lämna tillbaka filmen.
Åka till bro kyrka och kolla på kusin Jacobs konfirmation.
Umgås och äta med släkten på mottagningen efteråt.
Myskväll med Andreas och Elvira, min underbara familj. <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbar dag med underbara människor

Sista vännen från tjejmiddagen gick nyss, Elvira sover och Andreas är på tv-spelskväll så jag sitter här i soffan helt själv och känner mig ändå glad. Nöjd över att ha haft en så bra dag idag. =)

Det började med att jag och andreas åt en mysig frukost tillsammans. Sen gick vi en promenad till lidel för att köpa mat till kvällens tjejmididdag. Jag hann bara hem och snabbt upp med matkassen, tills det blev dags för nästa promenad tillsammans med Emily och hennes son Melvin. Det var jätte trevligt som vanligt när man umgås med dom så det blev en lite längre promenad än vad jag hade tänkt mig.
Jag hade sagt till mina middagsgäster att jag skulle vara hemma innan 4 och att dom kunde komma runt den tiden, plus att jag ville ju hinna städa lite innan oxå. Men eftersom det var så fint väder och så trevligt sällskap så gjorde det ingenting att jag fick lov att halvt springa hem innan 4.
Så jag gick alltså på promenad från ca halv 11 till ungefär halv 4 med bara några få stopp. Känns ganska så bra med tanke på hur mycket jag åt sen på kvällen!

När jag hade röjjt undan lite här hemma och precis bytt blöja på Elvira så kom tjejerna (Frida, Kattis och Isold) hit och våran jätte mysiga tjejkväll började.
Vi lagade tacos som vanligt, och åt tillsammans o hade trevligt. Sen gick vi och hyrde film, vilket tog en evighet för att vi inte kunde bestämma oss (alla har olika smak eller så har någon sätt det ända bra alternativet). Tillslut blev det iaf "Role Models", en komedi vilken iaf jag tyckte var oväntat bra o rolig.
Jag bjöd på kladdkakemuffins till efterrätt trotts att alla var proppmätta, som man alltid blir, efter tacosen. Sen hade dom köpt med sig 2 påsar chips, cola och en vattenmelon. Isold köpte godis och jag hade köpt 2 stora chokladkakor och 2 st 2 liters cola. Såå det blev mycket att äta. (Vi åt inte upp allt!!!)
Efter filmen så kollade vi på "Disturbia" som gick på 5:an. Lite för läskig för min smak. Sen satt vi och snackade ett tag tills Kattis och Isold blev trötta och åkte hem. Men Frida var snäll och stannade kvar ett tag till och vi satt och snackade bara hon och jag som på gammla goda tiden när vi bodde närmare varandra. (När jag "bodde" i viksjö) Det var skönt att prata av sig lite grann och jag kände att jag verkligen hade saknat det där. Tack gumman <3

Trots en läskig film så blev det ett bra avslut på denna härliga dag, så nu kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna istället för att känna mig ensam och rädd!
Nattinatti

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

8 veckor efter förlossningen & första träningspasset!

Idag har jag tagit det ganska lugnt i jämförelse med de andra dagarna i veckan eftersom jag bara har varit hemma. Jag har inte ens gått någon promenad som jag brukar, men vädret är ju skit!
Jag har bakat kladdkakemuffins och lagat raggmunk, bacon och lingonsylt till middag så jag har tillbringat mesta tiden i köket. Speciellt om man räknar med diskandet. Kände mig som en liten hemmafru faktiskt =P

Jag har ganska länge varit väldigt sugen på att träna, men så läste jag att man skulle vänta tills 8 veckor efter förlossningen. Och idag så fyller Elvira 8 veckor vilket betyder fritt fram för att träna =D Vilket jag oxå gjorde..och det var sååå härligt! Kände mig smal på en gång efteråt xD

Sen kom Elviras farmor och hälsade på, och andreas stack iväg för att kolla på hockey med grabbarna. Efter ett tag så kom även Elviras mormor som oxå ville hälsa på, så jag satte på lite te och tog fram bullar. Men bara två. En till farmorn och en till mormorn och då kände jag mig jätte duktig som inte tog någon själv! Jag kanske är larvig som blir så stolt över mig själv. Men folk som känner mig vet hur stort det är för jag har verkligen problem med sockerintaget. Jag är nämligen sockerberoende, och det är ingenting som jag är stolt över.
Försöker bli av med det beroendet men det är inte lätt kan jag lova...någon som har några tips eller knep mot det? Hör gärna av er!
Nu ska jag amma och natta Elvira sen blir det nattinatti även för mig.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sovit för länge

Ojojoj...idag gick jag upp alldeles för sent! Varje gång jag har ammat sedan typ klockan 6 så har jag tänkt att jag ska gå upp, men det gick verkligen inte. Jag känner mig trött i hela kroppen idag, hoppas att jag inte håller på att bli sjuk eller nåt =( Och det här skitvädret som man ser när man vaknar gör ju inte saken lättare. Då kan man gott sova för länge utan dåligt samvete.

Jag sitter här i soffan och äter frukost medans Elvira ligger på golvet och pratar med babygymmet. Det låter såå sött. Ibland kommer det även ett litet skratt så jag tror att hon tycker den är rolig. Hon skrattar inte ens åt mig liksom, fast jag försöker och lavar mig så mycket jag kan.
Vi får se vad denna dag har att bjuda på...nu ska jag gå och leka med min dotter =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snöblandat regn..vart tog våren vägen??

Jaha..dagen börjar gå mot sitt slut och jag ligger just nu i sängen med en gnällande bebis brevid mig. Vet inte riktigt vad felet är? Jag hjälpte henne att bajsa tidigare idag och det kom ut jätte mycket. Så jag förstår inte riktigt vad det är nu? Hon som alltid är så snäll?
Andreas, Joel och Robert sitter i soffan och kollar hockeyn. Trevligt med lite folk över men hockey är väl inte det roligaste jag vet.
Jag var jätte sugen på att träna lite idag (köra situps och sånt på golvet). Men när jag kom hem så var klockan middagsdags och sen vart det så sent att jag blev trött =( Jag kanske kan ta det i morgon beroende på hur Elvira mår.

Jag gick iaf upp till min mormor och morfar idag, som jag funderade på tidigare, och det gick vääldigt fort måste jag säga. För precis när jag kom utanför dörren så började det regna...sen blev det bara värre och värre så jag sprang nästan upp för backen med vagnen. :P Sen kom det till och med snöblandat regn. Suck! Jag som trodde att det var vår??
När vi kom fram så blev vi iaf väl omhändertagna och jag fick både bullar och våfflor. Mums! Dom sa att vi kunde stanna tills det slutat regna men det slutade ju aldrig. Så jag stannade där tills Andreas slutade jobbet så fick han komma och hämta oss med bilen. Sen åkte vi och handlade på coop forum direkt och sen åkte vi hem och åt.

God natt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tråkdag och student-ångest

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på idag? Vädret där ute är ungefär lika tråkigt som jag har det här inne. Har ingen lust att ta en promenad bara för att gå men om jag skulle ha något mål så skulle det kännas betydligt lättare.
Funderar på om jag ska gå och hälsa på min mormor och morfar? Det blir i alla fall en liten vända..mer än så behöver jag inte.

Jag har lite student-ångest...vet inte om jag ska ha mottagning eller ej (eftersom dopet är dagen efter) och sen känner jag att jag inte har råd med en studentklänning. What to do?
Det jobbiga är att man bara har klänningen en dag sen kommer jag aldrig mera använda den. Plus att flaket brukar ta kol på det mesta.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dumma dumma mage!

Jag sitter här i soffan med en bebis hängandes över axeln och skriver med en hand. Börjar bli lite trött i både armen och axeln men så fort jag tar ner henne så börjar hon skrika. =(
Elvira har inte bajsat sen i lördags så nu har hon jätte ont i magen och vill att det ska komma ut. Jag har suttit och försökt att massera och trycka upp hennes knän mot magen men ingenting verkar funka. Tycker att det börjar bli dags för det dära bajset att komma ut snart! Dumma mage :(
Jag har lust att baka men vi får se hur det blir med det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saknar esteterna

Jag har kommit på att det är skit bra att ha en blogg när man har så dåligt minne som jag har. Då kan man lixom gå tillbaka och kolla vad man gjort tidigare, om man skulle behöva. =)
Jag börjar mer och mer gilla det här med blogg och funderar kanske till och med på om jag ska berätta för folk att jag bloggar så att jag får några läsare.

Idag har jag och Elvira varit och hälsat på i min skola. Det var jätte kul att få träffa alla igen och visa upp "den som låg i magen". Jag stannade där längre än vad jag hade tänkt och hade gärna stannat längre men det blev sånt fläng på Elvira från person till person och jag vill inte att hon ska bli sjuk eller så. Dessutom så var jag hungrig och ville hem och äta. Men jag kände att jag saknade min klass, saknade att sitta där bland alla och umgås på rasterna och snacka o sjunga. Jag saknade såklart vissa mer än andra men mest helheten. Esteter är riktigt härliga, vad folk än säger!

Elviras moster/min syster var här nyss vilket var jätte trevligt. Jag gillar när folk tittar förbi, även när det bara blir en snabbis. Det kan nämligen kännas lite ensamt här i mellanåt och då blir det långa blogginlägg till följd. Så jag funderar på att fråga Sofie om hon vill komma och hälsa på lite oftare :)

Ikväll kommer Andreas kompis Joel på besök. Han har varit i idre och jobbat i vinter så han har inte träffat Elvira än. Trevligt när det kommer över folk!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingen bok iaf...

Jag har märkt att mina tidigare inlägg har blivit värsta böckerna eftersom jag har det så tråkigt i mellanåt...men jag har ju så mycket som jag vill få ur mig. Vet faktiskt inte ens varför jag förklarar mig? För det första så vet ju ingen om att jag har denna bloggen än och sen så var det ju faktiskt därför jag skaffade en blogg.
Men tänkte iaf att detta inlägget skulle bli lite kortare. =)

Idag har jag och Elvira varit på besök hos Mickis och Liam som bjöd på lunch. Där var även Mikaelas kompis Sabina och vi allihopa satt ute på balkongen nästan hela förmiddagen och pratade och åt. Jätte trevligt och superfint väder!
Sen när jag hade kommit hem så kom min pappa förbi och vi tog en långpromenad och hade en mysig pratstund. Blev bara så väldigt irriterad på hans tjej som ska ringa hela tiden och ändå inte ha något vettigt att säga? :S Jag har nog aldrig varit med min pappa under en längre tid utan att hon har ringt MINST en gång. iaf sen dom blev tillsammans. Och jag vill inte ens gå in på vad jag känner för den människan för då kommer detta inlägget garanterat att bli en bok.

Nu ska jag ta och laga lite käk, får bli pasta med morotsås tror jag...det låter äckligare än vad det är ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mjölkstockning =(

Vi kom precis hem från landet och just nu sitter jag i soffan och ammar. Idag har det varit en riktigt mysig dag med soligt väder och trevligt sällskap. Det började med att vi tog en härlig promenad efter frukost och gick till Ruggen (en liten sjö som man kan bada och fiska i), vi lämnade av grabbarna som skulle fiska och så gick jag, Elvira och hennes faser Yohanna tillbaka. Sen blev det trädgårdsarbete efter fikat. Vi krattade bort allt gammalt gräs och eldade upp det så nu luktar vi brandrök hela familjen. Härligt!
Konstigt nog så hade vi kul medans vi krattade, och det spelar ingen roll vad man gör eller är, man har alltid kul med familjen karnik =P

Annat var det igår! Då var ordet kul långt borta på min karta, för jag mådde kort sagt skit!
På fredagen när vi hade satt upp soffgruppen på balkongen så satt jag där och ammade eftersom det var så mysigt och jätte varmt (jag tänkte inte på att det kanske drog lite på bröstet), men det fick jag sota för på lördagen. Då smällde mjölkstockningen till! Aj vad ont jag hade det i bröstet, det ömmade och hela jag kände mig hängig. Det var kallt i stugan så jag låg under en filt men det blev bara kallare och kallare för mig fast dom eldade i alla spisar. Jag förstog att jag hade fått mjölkstockning för då brukar man oftast få feber. Lagom till middagen kände jag hur yr jag var och huvudet var tungt. Jag orkade knappt äta och ville bara hem. Jag grät till och med en skvätt på kvällen för att det var så kallt och jag ville verkligen bara hem. Resten av kvällen låg jag framför brasan och trots det så frös jag. Det värsta var när jag kände att jag behövde kissa och ville verkligen inte gå ut i regnet och behöva frysa ännu mer. Fy faan säger jag bara!
Som tur är så har jag världens bästa pojkvän som ställde upp för mig hela kvällen och tröstade mig o underlättade allt. Han stog till och med ute i regnet och höll i ett paraply över mig medans jag kissade. Han var så snäll och underbar! <3
Jag gjorde allt som man kan göra vid mjölkstockning och vilade hela kvällen så när jag vaknade i morse så kände jag mig genast mycket bättre. Det kändes så sjukt att det kan vända över en natt. Från att vara jätte sjuk till att inte ha någon feber alls och bara vara lite öm i bröstet.
Det var tur att det var så fint väder idag och att jag mådde så mycket bättre för annars hade det nog kännts jobbigt att åka tillbaka till landet med det hemska minnet i tanken.

Nä nu ska jag gå och bada bort all röklukt med min familj. Hoppas vi får plats i badkaret allihopa =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Landetdags

Idag bär det av mot landet! =D Även fast det inte är fint väder ute så känns det kul och mysigt. Det beror nog mest på sällskapet, andreas familj, som man alltid har kul med.
Egentligen så hatar jag att vara på ställen där det inte finns toalett eller drickbart, rinnande vatten och endast kallvatten. Dasset ligger dessutom långt bort brevid en läskig lada (skulle passa perfekt i en skräckfilm). Förstår nästan inte ens varför jag längtar dit just nu haha...men det är värt det när man väl är där.
Det är första gången för elvira på landet så det ska bli kul. Även fast hon inte märker nåt själv, men för mig känns det spännande. Får hoppas att hennes sysslingar, som är 1 och snart 3, kommer ut oxå. =)

Nu ska jag ta tag i berget av disk som står och lockar. mmhm -.- ...medans Andreas och Elvira sover. Som en riktig mamma =D Ska nog plocka fram frukosten oxå för jag är vråålhungrig!

Jag är tillbax från landet på söndag, med andra ord imorgon =P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det blev inte som jag tänkt mig, men bra ändå.

Idag har det varit full rulle hela dagen...
Vi gick upp vid 9 halv 10-tiden och åt frukost. Direkt efteråt så började andreas att fixa och bygga ihop soffgruppen som vi köpte igår medans jag storstädade hela lägenheten, för att jag skulle få gäster. Jag hade gärna hjälpt till att bygga soffgruppen för jag tycker sånt är kul men för mig kändes det viktigare att ha det fint här hemma när det kommer över folk. Allt gick väl ungefär på 3 timmar för oss båda och efteråt kände jag mig riktigt nöjd.
När jag kollade ut på balkongen så blev jag helt överlycklig. Det var riktigt mysigt och jag såg verkligen framför mig hur vi kommer sitta där på sommarkvällarna och mysa med tända ljus och lite snacks framför oss..åh vad jag längtar!! =D
Sen så fixade jag med dopkorten som hade kommit med posten. Letade lite adresser till folk och bad andreas lägga dom på posten när han ändå skulle till centrum och göra ärenden. Medans han var iväg så hällde jag upp ett bad och skulle för första gången bada med min dotter. Det var verkligen super mysigt! Hon var såå lugn och samtidigt uppspelt och kollade på mig så sött med sina stora fina ögon. Haha jag blir helt till mig bara av att tänka på det :) Det är något som jag garanterat kommer göra om.
Sen när andreas kom tillbaka så fick han ta hand om Elvira medans jag duschade klart och fixade i ordning mig eftersom mina vänner, Malin mikaela och hennes son Liam, skulle komma vid 5 ungefär och då va klockan nån gång efter 3.
Vid 4 när jag var klar med allt och bara hade disken kvar så fick jag reda på att mina vänner inte skulle komma för Mickis kände sig hängig. Då blev jag faktiskt lite ledsen och kände att jag ville ha en stor chokladkaka xD, för jag hade sett fram emot det. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det blev iaf städat!
Andreas skulle iväg med sina vänner så jag kände mig lite övergiven och ringde mammsen. Hon kom och hämta mig direkt efter hon slutat jobba och så åkte vi till smidö och tog en promenad innan maten (som var jätte god).

Hemmakär som jag är så ville jag gärna sova i min egen lägenhet i min egen säng. Så jag bad andreas att komma och hämta hem mig innan han åkte iväg på nästa bus.
Så nu sitter jag här ensam, efter att ha nattat min dotter, framför datorn med min kära chokladkaka =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingen promenad... men en soffgrupp :)

Jag skrev ju tidigare idag att jag skulle ta en promenad när min sambo kom hem från jobbet. Men jag har fortfarande inte gått den där promenaden och nu är det mörkt ute och strax läggdags.

Det började med att han kom hem och kände för att ta ett bad innan promenaden (och det tar ju sin tid). Sen så kollade vi lite snabbt igenom reklamtidningarna och såg en soffgrupp, att ha på balkongen, från karlssons som jag har varit väldigt sugen på. Då bestämde vi att vi först skulle åka dit och kolla på den och sen ta en promenad. När vi kom dit så blev vi så sugna att vi impulsköpte hela soffgruppen. Problemet var bara att bilen var alldeles för liten så jag ringde mamma och frågade om vi kunde låna hennes bil och det blev ett väldans fläng på oss innan vi fick hem allting och kört alla bilar till rätt ställe. När vi väl var hemma så var vi ju hungriga och fick lov att fixa lite mat och då tänkte jag att efter maten så går iaf jag ut på promenad vare sig andreas vill eller inte. Efter maten kom andreas kompisar hit för att titta på hockeyn och jag förberedde mig på att gå ut. Men vad får jag se när jag tittar ut genom fönstret???...jooo REGN! Faan!!! Jag som verkligen såg fram emot den där promenaden :(

Så nu sitter jag här i köket och skriver, med en dotter hängandes på tutten, och känner mig lite bitter...jag som hade hoppats på att få glo lite tv ikväll. Men nu sitter det tre grabbar i soffan och kollar på hockeyn. Sånt é livet!
Det ska iaf bli kul att sätta ihop soffgruppen i morgon och fixa fint på balkongen. Det kommer bli suuper mysigt!! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fira månadsdagar?

Just nu sitter jag i soffan och myser med min dotter som ligger och spänner sig och gnyr och försöker att bajsa för fullt.. haha to much information? Sånn är jag!
Jag satt nyss och funderade på om jag skulle bege mig ut medans det fortfarande är någorlunda fint väder (eftersom alla säger att det ska börja regna idag). Men då ringde min kära sambo och sa att han var påväg hem och tyckte att jag skulle vänta med promenaden tills han kom hem eftersom det är våran månadsdag idag. Jaa ni hörde rätt vi firar våra månadsdagar och är stolta över det! ...och om exakt en månad så firar vi 3 år! =D wiee

Folk får säga vad dom vill om att fira månadsdagar men jag säger bara att det är en fantastisk ursäkt för att göra något speciellt eller lyxa till det i vardagen. Jag kan inte förstå varför man inte skulle göra det? eller varför det är 'töntigt' som vissa säger. Det är jätte mysigt att ha en dag i månaden (den 15 för våran del) som man tillägnar åt bara oss och gör någonting speciellt.
Förr kanske vi gick på bio eller gick ut och åt men nu när vi har ett barn så får det bli något lite annorlunda som inte kräver nån planering eller blir nått projekt av det hela, som kanske en promenad och en picknick? Och så måste man vara kärleksfull hela dagen och inte vara sura på varandra =)

Nej nu måste jag gå och byta den nerbajsade blöjan =P och sen blir det att plocka undan lite och fixa myset tills älsklingen kommer hem!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min tur med blogg

Jaha så var det min tur att skaffa blogg. Jag som aldrig har förstått mig på folk som bloggar och bryr mig inte ett skit om dom "kända bloggarna". Jag tycker att det är ointressant att läsa om folk som jag inte känner och har aldrig fattat varför folk vill blotta sina tankar och känslor för allmenheten? Så då kan man ju undra varför jag skaffar en blogg?
Joo det är nämligen så att nu när jag är hemma hela dagarna med min kära dotter så har det blivit så att jag läst några bloggar (av folk som jag känner) för att få tiden att gå när Elvira sover. Och då var det en viss blogg som inspirerade mig på något konstigt sätt. Jag kände att jag oxå ville få ut alla tankar och känslor som jag går runt och har hela dagarna...och på den vägen är det.

Jag vill bara understryka att jag skriver denna blogg endast för min egen skull och jag har inte bestämt mig ännu för om jag tänker berätta för folk att jag har en blogg.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()