Elvira 6 månader!

Tänk att ett halvt år redan har gått tillsammans med vår fina prinsessa!
Helt otroligt att det kan gå så fort samtidigt som det känns som om hon alltid har funnits.
Det var 6 månader sedan som hon slängdes upp på mitt bröst, helt hjälplös och namnlös, hon var bara en liten bebis och nu är hon stora tjejen! Om lika lång tid så är hon ett år och kanske kan gå? eller kanske kan säga nåt? Helt ofattbart!

Det känns som att jag har lite för bråttom med att hon ska växa upp.
Ville helamma enda fram till 6 månader men redan vid 4 månader så fick hon smaka lite potatis och banan och efter 5 månader någon gång så ammade jag nästan bara på halvtid ( p.g.a svampen på mina bröstvårtor som hon gav mig) och gav henne riktig mat i form av hemmagjorda puréer och burkmat. Hon älskar mat så det är inga problem alls...
Eller som idag när hon fyllde halvår så ville jag ta massa fina bilder på henne när hon låg i bara blöja på en fäll. Sedan spårade det ur och jag ville att hon skulle sitta upp så att jag kunde fota, för hon kan sitta ganska långa stunder ibland. Men idag gick det inte så jätte bra för hon lutade lite för mycket åt sidan snett bakåt, tippade över och slog huvet hårt i golvet. Inte bara en gång utan två =( Då sa Andreas att "nu får det vara nog Linda! Du kan ta kort på henne sittandes när hon kan sitta"!
Där fick jag för att jag tror att min bebis är ett stort barn...

Andreas har varit sjuk den här veckan men jag hade bestämmt att det inte skulle få förstöra Elviras halvårskalas. Jaa ni hörde rätt, vi firade att hon fyllde halvår med både kakor, hembakad halloncheescake, saft, te och kaffe. Våra gäster hade till och med me sig presenter vilket dom inte hade behövt! Vi ville bara bjuda på fika och tillsammans med dom fira Elviras halvårsdag.
Det kanske låter lite larvigt men för oss är det stort! :D

Det hon fick var:
Av familjen Thimgren (min familj) - En påse med massa burkmat och en röd Laban overall.
Av familjen Karnik (andreas familj) - En resestol och en leksaksbok
Allt var sånt som hon behövde så det var alldeles strålande bra =D

Nu ska jag sova, skola imorgon!
Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Börjar tvivla på att folk kan ändra sig.

Jag har funderat ett tag, ganska länge faktiskt...kan folk verkligen ändra på sig?

Jag gillar att analysera folk och försöka förstå mig på varför dom gör vissa saker eller varför dom säger si och så. Jag vill gärna lära känna folk som jag tycker verkar intressanta och få höra om deras bakgrund, då är det lättare att se varför personen är som den är.
Jag tycker att det är många som försöker visa utåt att dom är en mycket bättre person än vad dom egentligen kanske är. Kanske försöker dom göra sig själva till något dom vill vara. Man ska sträva men ska man ändra?
På den senare tiden har jag börjat fundera på om en människa verkligen kan förändras...

Det känns som att man alltid kommer att vara den man är, oavsätt hur mycket man försöker att ändra på sig.
Visst, många människor har ju förändrats till det yttre, på sitt beteende men just nu tänker jag på det inre.
Kan man ändra på tankar, känslor och hur man ser på saker?
Inte helt och hållet. Jag tror inte det!

Jag skulle vilja pröva på att vara någon annan för några timmar och se hur den tänker och känner?
Eller kanske kunna läsa folks innersta tankar. Det finns alltid någonting mörkt som alla döljer djupt inne i sig själva.

Fast om jag tänker tillbaka på mig själv i tex mellanstadiet och hur jag var då så känns det faktiskt inte som samma person, inte samma värderingar och sånt. Fast jag tänkte nog iaf litegrann på samma sätt som idag. Men jag tyckte att det var mycket svårare att leva då. Men det som hände i mitt liv då har gjort mig till den som jag är idag.

Jag tror att man föds naken, med en gnutta personlighet och vilja, och sedan skapar omgivningen resten av den man blir som man sedan är i resten av livet.

Så varför ägna hela livet åt att försöka ändra på sig, när man ändå är den man är, och alltid kommer att vara i det inre?
Man har bara ett liv, lev varje dag som om den vore din sista!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tiden räcker inte till!

Jag har tyvärr inte tid så att det räcker och blir över åt bloggandet, har lagt det lite på hyllan tills vidare. Håller på för fullt med att plugga gärnet. Det är slutspurten nu och det ska bli såååå skönt när det är avklarat. Då kan jag äntligen stryka det ur mitt liv!! Såå underbar tanke.

När jag inte pluggar så tar jag hand om min dotter som har blivit så stor nu. Hon äter riktig mat nu för tiden och inte så lite heller. Jag är jätte glad att hon tycker mat är så gott =)
Just idag har hon nästan bara fått riktig mat och ingen bröstmjölk alls. Bara några gånger på morgonen och efter 10 så blev det ett uppehåll fram till kanske 6-7 ikväll, stackare. Hennes svamp (torsk) som hon har i munnen har smittat mina bröstvårtor så att dom är helt såriga. Det är som öppna sår runt om hela vårtan som hon sedan ska suga på, och inte nog med det....hon tar tag och biter i dom och drar utåt! Faan det gör så förjävligt äckligt ont att jag nästan vill böla. Därför har jag inte gett henne så mycket mjölk för jag vill att det ska hinna läka någon gång.

Hon har blivit så stoor min lilla bebis =) Hon rullar runt och försöker sträcka sig och ta saker överallt. Hon är så otroligt nyfiken på allt och är med på noterna. Det är riktigt kul att se utvecklingen från dag till dag, det händer något nytt hela tiden. Idag var det första gången som hon fattade när jag lekte "tittut-leken" med henne. Sedan letade hon efter fjärrkontrollen, som hon är besatt av att hålla i, när Andreas gömde den bakom ryggen. Hon fattade att den inte var borta bara för att hon inte såg den =) Häftigt!
Hon känns som en smart tjej och jag hoppas att det håller i sig.

Nu ska jag plugga lite till innan jag ska nattinatta mig själv :P Ska upp hyfsat tidigt i morgon och städa hade jag tänkt. Imorgon kommer Anna hit från Västerås och ska leka med mig, så då måste jag hinna städa lite innan för det har jag inte heller tid att göra nu för tiden =(

God natt på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()